Leon Geeroms geboren op 27/01/1925 en overleden op 7/05/1992 – getrouwd met Judith Ots geboren op 21/07/1923 en overleden op 19/08/2011.

Leon en Judith waren het eerste koppel dat huwde in de kerk van Kattem op 12/12/1947.

Leon was de drijvend kracht achter de oprichting van een KWB-afdeling eind jaren ‘50 begin ‘60 in Kattem. Hij deed dit samen met onder andere Clement Van Belle, Alfons Van Belle, René Fieremans, Gerard Clement, Karel Van Belle, René Fieremans, René Baevegems, Jozef De Bisschop, Jef Christiaens… De jaarlijkse uitstappen waren legendarisch.

Ook bij de vieringen van trouwjubileums zorgde hij samen met anderen voor de mooie papieren bloemen en de ark – altijd met een spreuk van de hand van Alphonsine Van Den Borre.

Bij het 25-jarig bestaan van Kattem in 1972 gaf hij een mooi boekje uit getiteld "25 jaar Kattem", dat je kunt downloaden via deze link: Boekje 25 jaar Kattem.

Op zondag 10 december 1972 was er een groot volksbal opgeluisterd door de Ricky Band (Erick Brion, Guido Brion, Frans Leemans en Danny D’Hoe) en Discobar Canada met Ronny Geeroms en Frans Leemans als dj’s. En dat er gefeest werd kun je wel denken.

Later richtte Leon de gepensioneerdenbond op en organiseerde elk jaar met oudejaarsavond een schitterend feest waar er duchtig gedanst en gedronken werd.

Ook bij de feestelijkheden ter gelegenheid van het gouden jubileum van pastoor Jozef De Bondt nam hij het voortouw. Toen werden o.a. twee mooie glasramen in de kerk geplaatst. De feestelijkheden kon hij spijtig genoeg niet meer meemaken omdat hij plots overleed. Hij was ook de voorzitter en oprichter van de volksdansgroep in Kattem.

Op het bidprentje van Leon stond een tekst van Phil Bosmans die hem perfect beschreef: dagen mooi en vreugdevol maken. Enthousiast zijn over goede mensen en goede dingen. Vriendelijk en hartelijk zijn voor iedereen die weet dat zijn parkeertijd om is; voor de zieke, de ongelukkige die geen plaats vond in de zon. Zo was zijn leven: parkeren in de zon, en de parkeermeter laten lopen.

Geschreven door Ronny Geeroms

Foto’s archief familie Geeroms

Leon Geeroms

Terug