Terug

HET KATTOEMS MELEKEN IN EEN NIEUW JASJE  


Nu de coronacrisis een streep trok door heel wat evenementen hebben ook goede doelen het niet gemakkelijk. Ook de Belgische Rett Syndroom Vereniging kent zware tijden maar Team Kattem ging op zoek en vond met de succesvolle praline “Het Kattoems Meleken“ een lekker alternatief.


Team Kattem, de vriendengroep uit het gelijknamige dorp, laat trots weten dat ze de Belgische Rett Syndroom Vereniging weer kunnen ondersteunen met een storting van 5 000 euro. “Een goed doel dat wonderen doet voor gezinnen met een Rett meisje en dat ons bijzonder nauw aan het hart ligt zegt Ronny Geeroms” iedereen die er meer wil over weten kan best eens een kijkje nemen op www.rettsyndrome.be.


“In de werking van Team Kattem besteden we ook veel aandacht aan het verwelkomen van nieuwkomers in ons dorp”, zegt Ronny, “zo kwamen we in contact met Jeffrey De Weyer en Michaël Magdelyns van Belcolade, samen met hen rijpte het plan om een echte en unieke Kattemse praline te maken. “Bij Belcolade vinden we de lokale verankering van onze producten heel belangrijk,” zegt Jeffrey, “de vulling moest zeker framboos en peterselie bevatten omdat deze jarenlang massaal in Kattem geteeld werden. Bovendien bleek Kattem ook over heel wat proeftalent te beschikken, lacht hij, “de praline werd uitgebreid gedegusteerd en bijgeschaafd en het resultaat is echt fantastisch.”


Niet alleen de smaak maar ook de vorm van de praline is uniek. Het mooie logo op de vlag van Kattem werd door Renato Nicolodi in een matrijs verwerkt en “Het Kattems Meleken” was geboren.

Met de naam herdenkt Team Kattem de molen van Kattem die dit jaar 250 geleden werd gebouwd en 175 jaar geleden verhuisde naar zijn definitieve standplaats in de Keistraat. Deze molen, die een cruciale rol speelde in de Tweede Wereldoorlog, werd afgebroken in 1941. Je vindt het boeiende verhaal achter de molen op de website www.kattem.be


“De verkoop van de praline liep als een trein en de vraag bleek veel groter te zijn dan het aanbod” zegt Hans Van Assche, “daarom wil Team Kattem de praline nog eenmalig op  bestelling produceren.  Via Jeffrey kwamen we in contact met Chocolade Atelier Stuyven in Betekom www.stuyven.be – Ivan en Jasper, jawel de wielrenner die verleden jaar Milaan San Remo won en 4de werd in het wereldkampioenschap in Leuven.”


“Atelier Stuyven zal niet alleen instaan voor de productie van de praline maar zorgt ook voor een prachtige nieuwe verpakking. Een mooie voor onze pralines gepersonaliseerde blikken doosje, zal voortaan onze pralines vergezellen,” besluit Hans.


Voor de lancering van het nieuwe Kattoems Meleken biedt Team Kattem de mogelijkheid om deze pralines nog één keer te bestellen dit voorjaar. In de doos zitten 20 pralines in 4 smaken chocolade: melk, fondant, wit en amber. Wie wil bestellen zendt een e-mail vòòr 14/02/2022 naar info@kattem.be of een sms naar 0468 30 08 10 met het gewenst aantal dozen, de prijs is 14 euro per doos. De volledige opbrengst gaat naar de Belgische Rett Syndroom Vereniging vzw.